Håndhygieneopplæring

Håndhygieneopplæring

Opplæringen vår er basert på Verdens helseorganisasjons «My 4 moments for hand hygiene», som beskriver indikasjoner for når håndhygiene må utføres, og gir deg og teamet ditt muligheten til å lære om og forbedre disse i et virtuelt sykehjem.
Sykepleiere med VR-briller

Forbedre håndhygienen i et virtuell sykehjem

Ta på VR-brillene og gjør deg klar for å starte arbeidsdagen på et virtuelt sykehjem. Her kan du øve på håndhygiene med Verdens helseorganisasjons «My 4 moments» i virkelighetsnære situasjoner.

VR-glasses_800x200.jpg  


Last ned appen 

Alt du trenger for å komme i gang, er en VR-kompatibel smarttelefon, et VR-headset med fjernkontroll eller tilsvarende for å styre spillet, og appen Tork håndhygieneopplæring for sykehjem. Appen er tilgjengelig i App Store, Google Play og Oculus Quest Store.
For iOS anbefaler vi Merge VR-headset. Det krever ingen fjernkontroll – du styrer spillet med knapper på headsettet. Du finner det her: https://www.amazon.com/Merge-Goggles-Augmented-Adjustable-Comfortable/dp/B015CD6NVE
For Android finnes det et stort utvalg VR-headset å velge mellom, avhengig av hvilken mobiltelefon du har. Alt fra papp
 
Slik laster du ned opplæringen:
 
  • Sørg for at du har VR-briller som fungerer med smarttelefonen din.
  • Last ned appen på telefonen din via App Store eller Google Play.
  • Koble fjernkontrollen til telefonen via bluetooth.
  • Åpne appen og plasser smarttelefonen i VR-brillene.
  • Juster og tilpass.
  • Tre inn i vår virtuelle verden. 
Sykepleiere sitter i et møte

Virtuell virkelighet for bedre opplæring

Virtuell virkelighet gjør ikke bare opplæringen morsom og engasjerende, den er også svært effektiv for å endre atferd. Ifølge forskning husker vi opptil 90 prosent mer når vi gjør eller later som om vi gjør en handling.

Opplæring basert på den nyeste forskningen

Tork håndhygieneopplæring for sykehjem er basert på Verdens helseorganisasjons indikasjoner for håndhygiene på sykehjem. For å gjøre det til et effektivt verktøy for atferdsendring og forbedring av håndhygienerutiner, har vi utviklet spillet i samarbeid med sykehjem, atferdsforskere og andre eksperter.