Serveringsbransjen

Det er få virksomheter der hygiene har en like sterk påvirkning på bunnlinjen som hoteller, restauranter og kaféer. Ikke bare er renslighet en viktig del av gjesteopplevelsen, men kundene forteller ofte om hygieneproblemer på sosiale medier og gir en lav score eller dårlige anmeldelser.1 I tillegg kan en svikt i matsikkerheten bli svært kostbart, både med tanke på straffebøter og tapt inntekt på grunn av endringer i kundeopplevelsen. 

Tork Clean Care-programmet tilbyr et bredt spekter av ekspertise og hygieneløsninger for serveringsbransjen og sørger for at både gjester og ansatte, i tillegg til imaget, er godt ivaretatt.

  • God hygienepraksis er god business

    En studie nylig utført i USA viser at et enkelt utbrudd av en matbåren sykdom kan koste en restaurant millioner av dollar i tapt inntekt, bøter, søksmål, advokathonorarer, økte forsikringspremier, inspeksjonskostnader og ny-opplæring av personalet.2 Og en studie i EU hevder at mer enn 23 millioner mennesker blir syke av dårlig mat hvert år.3 
     
    Gode hygienerutiner er svært viktig for å forbedre matsikkerheten. For ikke å nevne de andre potensielle fordelene som kommer med god hygiene, som mer tilfredse gjester, gode arbeidsforhold, mindre matavfall, redusert gjennomtrekk av personalet og høyere arbeidsmoral.4

  • Det er et teamarbeid

    Selv om de fleste forstår at hygiene og rengjøring er viktig, er det ikke alltid første prioritet for restaurantansatte som gjerne sjonglerer en lang liste med arbeidsoppgaver og ofte er under tidspress. Anstrengelsene med å utvikle riktig kunnskap og etablere de rette prosedyrene vil lønne seg i det lange løp, siden én enkelt feil av én enkelt ansatt kan påvirke hele driften negativt. Periodisk opplæring av teamet med vekt på viktigheten av gode hygienerutiner forbedrer personalets motivasjon til å følge dem. Det forbedrer også effektiviteten, fordi når personalet vet hvordan man jobber på en hygienisk måte, vil aktivitetene flyte bedre. Over tid vil det å holde kjøkkenet rent bli en ren rutine i virksomheten.

Food-service-cleancare_original.jpg
Food-service-cleancare3.jpg

Hygienetips for personale i serveringsbransjen

Dårlig hygiene er den vanligste årsaken til problemer med matsikkerheti serveringsbransjen. Heldigvis kan personlig hygiene forbedres eller opprettholdes ved å følge noen få enkle regler. Last ned hygienetipsene våre for personale i serveringsbransjen her.