OfficeHygiene_ARCH_Original_5200x3500.jpg

Trendrapport: Kontoret i fremtiden – hygienisk, intelligent, bevisst og fleksibel

Trendrapport: Kontoret i fremtiden – hygienisk, intelligent, bevisst og fleksibel

Bevisst bruk av kontorlokaler
Kontorer over hele verden blir ikke bare mer og mer tilkoblet, utviklingen av utformingen er også viktig. Over 60% av ansatte sier at deres kontor er redesignet minst en gang i de siste tre årene. Og selv om 15% har funnet alternative måter å arbeide, så er de individuelle rommene, avlukker og åpent landskap som fortsatt dominerer.
 
Det å tenke nytt med kontorlokaler er ikke bare om kutte kostnader. Ledelsen ønsker også at sine ansatte skal være lykkelige og produktive. Faktisk 65% av arbeidstakerne er enige om at kontordesign har en innvirkning på atmosfære mellom kolleger, men hva slags kontor vil de? Krav virker noe motstridende ved første øyekast. Om 45% kontorarbeidere sier de foretrekker et kontor for å aktivere og oppmuntre til mer sosialt samspill, vil 65% ha et ønske om et kontor som gir et roligere og mer fredelig arbeidsmiljø. «Alt passer alle» kontorer vil ikke løse noe: behov varierer fra dag til dag, samt mellom ulike arbeidstakere.
 
 
OfficeHygienet_ARCH_article_300x300.jpg
"Vi blir smartere til å gjenkjenne behov og møte mange forskjellige behov når du utformer kontormiljøer. Før, erkjente ikke arbeidsgivere at de eksisterte," sier Lisa Grape, Interiørarkitekten på White, med fokus på interiør og design R&D. 
 

Inkluderende og fleksibel
Over halvparten av arbeidere på verdensbasis er ofte bekymret for å dra på arbeid når de er syke, for at de ikke skal smitte arbeidskollegaer, som kan forklare hvorfor seks av ti tror at adskilt arbeidsplass er bra for deres helse. Som det skjer et skifte mot åpne landskap, forventes det løsninger som tillater den ansatte å være proaktive i å sikre kontorhygiene.
 
"At folk endrer arbeidsområder på daglig basis, noen ganger flere ganger per dag, trenger vi å tilby løsninger som tillater de ansatte å rengjøre tastaturer og andre delte office-komponenter" sier Ola Sarvik, medlem av Sodexo internasjonale nettverket av eksperter, "og forventninger blir høyere på allsidigheten av våre tjenester."
 
Kontordesign blir mer og mer fleksibelt for å imøtekomme forskjellige roller og oppgaver av bedriftens ansatte.   Proaktive løsninger vil gi en høyere kvalitet av kontorhygiene og gi de ansatte muligheten til å ta mer aktiv kontroll over hygienen på arbeidsplassen.
 
Facility ledelse og service selskaper som kan tilby disse løsningene vil ha et konkurransefortrinn.
 
 
Denne artikkelen er basert på Tork Office Trend rapporten 2016. For å lese hele rapporten klikk her