SpringStyling_Original_5200x3500.jpg

La våren sette farge på bordet

Det er ikke bare god mat som trekker gjestene til et middagsbord. En inspirerende borddekning bidrar sterkt til den riktige opplevelsen.

Så hvordan dekker du bordet på en pen og enkel måte, og hva er de riktige fargene for vårsesongen? Vi ba stylistene Helena Strauss og Marie Delice om å skape en inspirerende borddekning som passer til våren.
 
SpringStyling_article_250x400.jpgMed våren kommer lys og varme. Og når naturen våkner til liv igjen, ønsker vi å omgi oss med farger og grønt - både i dekoren og på middagsbordet.
 
Rosa og lyse blått er tidsriktige farger
Denne våren domineres trendene av pastellfarger som rosa og lyseblått, fortrinnsvis i kombinasjon med klassisk hvitt, sider Helena Strauss, stylist, interiørdesigner og grunnlegger av selskapet By Mildred. Sammen med sin kollega Marie Delice jobber hun med styling og interiørdesign for aviser og blogger, i tillegg til diverse møbel- og interiørdesignprosjekter.
 
Velg fleksibelt fargeskjema
- Basis for vår-borddekningen er den hvite Linstyle®-servietten. Den har en god størrelse som gir nye muligheter, for eksempel en elegant bretting som forvandler den til en stilig menyholder, sier Marie Delice. Og kombinert med en mindre, farget serviett, som den vi har brukt her, i rosa toner og to ulike farger, skaper den en følelse av vår, med blomster og bristeferdige knopper. Den lille servietten er ideelt egnet til å ha for hånden, mens en har den store servietten i fanget, sier hun. SpringStyling_article_300x300.jpg
 

Som dekorasjon anbefaler Helena og Marie blomster.


 - Det er en enkel og smakfull dekorasjon på servietten, men du kan også gi fantasien fritt spillerom. Et godt tips er å følge et fargeskjema som tillater deg å være så fleksibel som mulig, mens du fortsatt formidler en rolig og stilig "look". Ettersom farger påvirker vår opplevelse av et måltid, er de viktige både for presentasjonen av rettene og for borddekningen.
La fargene i borddekningen gjenspeile blomstene på bordet, eller sitere en nyanse fra vårens grønnsaker, som asparges eller vårløk, avslutter Helena.

 
SpringStyling_article_500x500.jpg

 Slik lager du en menyholder med LinStyle

1. Brett ut servietten
2. Brett 1/4 av servietten
3. Gjør det samme igjen
4. Brett sidene bakover og inn mot midten, vertikalt
5. Legg menyen/dekoren inn i lommen på forsiden. Voilà!