Johannesviks_camping_original.jpg

Et smart valg - for en flott camping

Lavere forbruk, ingen blokkerte rør og mindre arbeid for renholdspersonalet. På helårs campingen på Johannesvik så har valget av Tork SmartOne® vært en viktig del av deres freshe suksess formel.

Siden 1957 har ferierende kommet til campingplassen ved sjøen, rett utenfor Smögen. Da nøt telt-turister og campingvogn-eiere sol og bading, med beitende kveg som sine nærmeste naboer. Johannesviks Camping har utvidet og har nå plass til 1500 gjester langs klippene og buktene.
 
Undersøkelser viser at renhet og ryddighet er noen av de viktigste faktorene for at en campingplass mottar høye rangeringer fra gjester. Sara Engegren, personell manager på Johannesviks Camping, bekrefter trenden.
"Folk reiser mer og det har blitt lett å reise til ulike destinasjoner over hele verden. Samtidig øker kravene og folk vil den samme servicen og standarden uansett hvor de er. Det er viktig å holde det rent og fresht i service bygningene med kjøkken, dusj og vaskerom.
Hvis vi ikke oppfyller gjestenes forventninger, påvirker det deres oppfatning av hele campingplassen." 
Tork SmartOne Dispenser Toalettpapper.jpg

Johannesvik valgte Tork som sin leverandør for flere år siden og har alltid vært fornøyd med valget. Kortsiktige tester med andre leverandører har ikke gått bra.
"Vi testet et annet toalettpapir som ble markedsført som spesielt god, men det ikke fungerte i det hele tatt. Det tettet til rørene, så det eksperimentet ble ganske kort. Vi byttet umiddelbart tilbake til Tork."
Likevel ønsket vi fortsatt å prøve noe nytt.
 
Når en av de syv service-bygningene skulle bli renovert, besluttet Sara og hennes kolleger å erstatte det tradisjonelle toalettpapiret med Tork SmartOne®, som har høy kapasitet og utmating av bare ett ark om gangen.
"Vi hadde sett Tork SmartOne® selv når vi var ute og reiste og likte det. Vi hørte om fordelene ved en messe og besluttet å endre systemer i en av våre service bygninger i forbindelse med renoveringen."
 
Først var noen av gjestene skeptiske til toalettpapir i ark, men det gikk fort over. Og etter en sesong med Tork SmartOne® var fordelene tydelige.
«Forbruket er drastisk redusert siden vi byttet til Tork SmartOne® systemet. Noen tar av vane mer toalettpapir enn de trenger, men nå tar de bare det de trenger. Vi ser tydelig at vi ikke trenger å fylle dispenserne så ofte. Og det nye papiret løser seg også raskere opp, noe som har gjort ting enklere for renholdspersonalet.
"Vi har ikke hatt et eneste tett toalett hele sommeren. Det er et ekstra stort pluss."
 
Campingplassen er åpen året rundt, men de fleste gjestene kommer naturlig nok i sommersesongen. Personalnumrene øker fra fem til mer enn 40.
"At systemene er enkle er viktig for oss. De sommeransatte har mye å lære hvert år, så vi trenger enkle rutiner og langvarig produkter. At vi kan sette to toalettruller i hver dispenser betyr at vi ikke trenger å fylle så ofte som vi gjorde. Alt som gjør vår jobb enklere er verdt sin vekt i gull."
Men det er ikke bare Tork SmartOne® som har vist seg å redusere forbruk.
 

Skumsåpen fra Tork har også vært en stor suksess.
"Bare en brøkdel så mye såpe brukes i dag. Og dette er fordi skumsåpen er tykkere enn flytende såpe. Før fylte noen gjester sine egne såpeflasker fra våre dispensere. Dette betydde naturligvis at den gikk tom ofte. Med skumsåpe så er dette umulig. Så nå bruker vi kun skumsåpe. Det er flott!"
 
Tork Dispensesr Skumtvål.jpg

Det er åpenbart at de ansvarlige for Johannesviks Camping er forberedt på å legge inn det lille ekstra i å skape et fresht miljø for gjestene sine både inne og ut. Praktiske produkter fra Tork har gjort det litt lettere.
 

Forbruket har blitt drastisk redusert siden vi byttet til Tork SmartOne®.

Sara Engegren

Personnel manager, Johannesviks camping