ThonHotel_original.jpg

Hotellrenovasjon med innslag av drama

Thon Hotel Opera har en utmerket sentral beliggenhet, og kan by sine gjester nydelig fjordutsikt. Etter å ha hatt godt belegg i mange år var hotellet modent for oppussing ¬– men med en aldri så liten utfordring. Hvordan skulle hotellets nye interiørdesign kunne matche den flotte utsikten?

ThonHotel_2_300x300.jpg
Thon Hotel Opera ble bygget i 2001, og tok navn etter sin berømte nabo – nye Oslo Opera og Ballett. Det var med andre ord naturlig å la seg inspirere av operaens verden da hotellet skulle få en etterlengtet innvendig oppgradering. Marianne Hoff-Nilsen er driftssjef på Thon Hotel Opera:
– For rehabiliteringen av hotellets hovedbygning ville vi ha en et monumentalt, men klassisk design. Resepsjonsområdet er tydelig beslektet med Operaens. Her hilses gjestene velkommen ved en belyst disk med sort marmorplate og front i hvit onyks. Bakveggen er en lysinstallasjon av bølget, gyllent laminat.
– Tanken er at de sterke fargene og stilige designelementene som er inspirert av Operaen, skal gjøre gjestene opplagte og være en kilde til energi, sier Marianne Hoff-Nilsen.
 
Svart, gull og ballettinspirerte rom
De siste årene er alle hotellrommene blitt totalrenovert. Badeværelsene er fortsatt originale, men med mindre oppgraderinger. Gjestenes reaksjoner har vært meget positive; mange har sagt at hotellet har tatt skrittet over i det 21. århundre.
– Som en kontrast til de ballettinspirerte rommene i paviljongen, er rommene i hovedbygningen inspirert av operascenen. Vi har prøvd å holde oss unna de mest åpenbare operaklisjeene, men har prøvd å få frem at rommene har farger og materialer hentet fra en moderne opera. Vi har brukt svart og gull med blomstret tapet i kombinasjon med fargerike aksentvegger. Vi har også integrert et antall lyselementer av den typen som brukes i moderne operascenografi, sier Marianne Hoff-Nilsen.
Resepsjon disk.jpg
Gi gjestene et energitilskudd
Oppdraget med å designe interiøret i Thon Hotel Opera på nytt ble tildelt Ramsøskar Interior Designers fra Oslo. De beskriver seg selv som bransjens mest fargeglade designere, og har spesialisert seg på interiør som tilfører energi og overskudd.
– Forretningsfolk er ofte på farten. De er derfor i større grad ute etter tilpassede løsninger og høyere kvalitet. For dem er design, kvalitet og den samlede opplevelsen viktig for om de skal trives under oppholdet og senere komme tilbake til Thon Hotel Opera. Hotellet er veldig stort, og preget av ulike farger og mønstre. Vi ønsker bokstavelig talt å sette farge på oppholdet ditt og tror det kan gi deg som gjest et lite energitilskudd, fra du kommer inn i resepsjonen og til du går til sengs, sier Trond Ramsøskar, innehaver og administrerende direktør i Ramsøskar Interior Designers.
Resepsjon sofa (3).jpg 
Rent og praktisk: fra toalettrommet til kjøkkenet
Akkurat som resepsjonen er viktig for førsteinntrykket og for at gjestene skal føle seg velkommen, spiller toalettrommet en viktig roll. For felles toalettrommene har Thon valgt en dispenserserie i svart høyglans for å passe til resten av interiørdesignetn. Tork Elevation i sort har en elegant touch som var akkurat det som skulle til.
– For oss i Thon Hotel Opera er design viktig, men det er også av stor betydning at dispenserne er enkle å gjøre rene, og at gjestene oppfatter dem som hygieniske. Og selvfølgelig må de være praktiske å bruke. Vi vil selvfølgelig ikke at gjestene våre skal ha noen slags negativ opplevelse, for eksempel fordi papiret setter seg fast, sier Marianne Hoff-Nilsen. I hoved kjøkkenet bruker de ansatte Tork Performance dispensere som har en mer industriell design for å holde en høy hygienestandard og sikre effektiv tørking og rengjøring av overflater. Tork Performance dispensere er montert på strategiske steder for å gjøre det enkelt å bruke dem.
Nå som oppussingen er fullført, er hotellet klart til å by på sin unike tolkning av drama i flotte omgivelser. 
 
ThonHotel_1_300x200.jpg

 Korte fakta om Thon Hotel Opera
• Åpnet i april 2001 som første bygning i Bjørvika.
• Utvidet i 2012.
• Hotellet har i dag 842 senger i 480 rom.
• De 17 møterommene rommer grupper på alt fra 8 til 220 personer.
• Hotellet er tilknyttet hotellkjeden First Hotels.
 
Dersom du vil melde deg på vårt nyhetsbrev for Hotell og restauranter, klikk her.