ThonHotel_original.jpg

Rehabilitering inspirert av Operaen

Thon Hotel Opera har en utmerket beliggenhet. Hotellet er sentralt plassert nær Barcode byggene, og kan by gjestene på nydelig fjordutsikt. Etter mange års bruk hadde hotellet behov for oppussing.

Thon Hotel Opera ble bygget i 2001, og tok navn etter sin berømte nabo – nye Oslo Opera og Ballet. Det var med andre ord naturlig å la seg inspirere av operaens verden da hotellet skulle få en etterlengtet innvendig oppgradering. Marianne Hoff-Nilsen er driftssjef på Thon Hotel Opera:
 
– For rehabiliteringen av hotellets hovedbygning ville vi ha et monumentalt og klassisk design. Resepsjonsområdet er tydelig beslektet med operaens. Her hilses gjestene velkommen ved en belyst disk med sort marmorplate og front i hvit onyks. Bakveggen er en lysinstallasjon av bølget, gyllent laminat. Tanken er at de kraftige fargene og stilige designelementene som er inspirert av Operaen, skal gjøre gjestene opplagte og være en kilde til energi, sier Marianne Hoff-Nilsen.

ThonHotel_2_300x300.jpg


Gir gjestene energi og overskudd
Oppdraget med å designe interiøret i Thon Hotel Opera på nytt ble tildelt Ramsøskar Interior Designers fra Oslo. De beskriver seg selv som bransjens mest fargeglade designere, og har spesialisert seg på interiør som tilfører energi og overskudd. 
 
– Forretningsfolk er ofte på farten. De er i større grad ute etter tilpassede løsninger og høyere kvalitet enn folk som reiser sjeldnere. For dem er design, kvalitet og totalopplevelse viktige faktorer for om de skal trives under oppholdet, sier Trond Ramsøskar, innehaver og administrerende direktør i Ramsøskar Interior Designers.

Funksjonelle toalettrom og kjøkken
ThonHotel_1_300x200.jpgAkkurat som resepsjonen er viktig for å gjøre inntrykk og få gjestene til å føle seg velkommen, er toalettrommene vell så viktige. For toalettrommene har Thon valgt en dispenserserie i sort høyglans for å passe til resten av interiørdesignen. Tork Elevation black line har en elegant touch som var akkurat det som skulle til. 
 
– For oss i Thon Hotel Opera er design viktig, men det er også av stor betydning at dispenserne er enkle å gjøre rene, og at gjestene opplever dem som hygieniske. Og selvfølgelig må de være praktiske i bruk. Vi vil selvfølgelig ikke at gjestene våre skal ha noe negativ opplevelse, f.eks. fordi papiret setter seg fast, sier Marianne Hoff-Nilsen. Når personalet i hovedkjøkkenet utfører daglig tørking og rengjøring, bruker de rengjøringskluter beskyttet i Tork Performance dispensere med en mer industriell design. For å oppfylle hygienekravene og gjøre tørke- og rengjøringsarbeidet så effektivt som mulig, er Tork Performance dispenserne montert på strategiske steder.
Den nylig fullførte rehabiliteringen og alle de gjennomtenkte detaljene er et godt utgangspunkt for en hotellopplevelse i vakre omgivelser.
 
ThonHotel_3_300x200.jpg
 
Korte fakta om Thon Hotel Opera:
 • Åpnet i april 2001 som første bygning i Bjørvika
 • Når arkitektoniske Barcode byggene. 
 • Utvidet i 2012. 
 • Hotellet har 842 senger i 480 rom. 
 • De 17 møterommene rommer grupper på alt fra 8 til 220 personer. 
 • Tilknyttet hotellkjede er First Hotels.
 
Thon Hotel valg av Tork dispensere
 • Tork Elevation Black line for toalettrom i fellesområdene
 • Tork Performance turkis/hvit W4 i hovedkjøkkenet 
 • Tork Elevation senterrulldispenser hvit M2 for tørkepapir

Korte fakta om rehabiliteringen 
 • Ramsøskar Interior Designers
 • Designkonsept som går ut på å formidle farger og energi til gjestene
 • Operainspirerte designelementer i en moderne tolkning 
 • Monumental vs. klassisk design 
 
Last ned BIM objekter nå! Klikk her
Ønsker du å melde deg på nyhetsbrevet for arkitekter? Klikk her