Sjomagasinet_HRC_Original_5200x3500.jpg

Restaurant Sjømagasinet– en sjømat opplevelse

Restaurant Sjømagasinet på Tjuvholmen er et sted der sjømat står i sentrum. Den har derfor et tydelig fokus på det gjestene synes er viktig, nemlig renhold, orden og hygiene – noe som kommer tydelig til uttrykk i Sjømagasinets prisbelønnede design i restauranten, kjøkkenet og toalettrommene.

Restauranten er både en cateringvirksomhet, et spisested med fisk og skalldyr på menyen, og et senter for matlagingskurs. Utsikten rett ut på fjorden forsterker det maritime temaet. Og når solen reflekteres fra vannets overflate, bidrar lysspillet i restauranttaket til den maritime opplevelsen.

En minneverdig opplevelse
Sjømagasinet skal være en minneverdig opplevelse. Det rustikke interiøret, den fresende grillen, de gode ingrediensene og ekspertene på kjøkkenet lar gjestene oppleve sjømat på sitt beste. Menyen består av sjøens delikatesser og lette retter med ferske ingredienser rett fra restaurantens egen fiskedisk.

 
- Menyen vår er bygget opp rundt sjømatsegmentet, hvor alt er så ferskt som mulig. Fiskedisken sikrer god omsetning for alle ingrediensene. Dette gir også variasjon i spesialitetene på menyen, sier landslagskokk og assisterende kokk på Tjuvholmen Sjømagasinet, Frode Laupsa.
 Sjomagasinet_article_a_300x200.jpg
 I hjertet av kjøkkenet freser to store Josper-griller, og det er her all sjømaten plasseres ved bestilling. Grillen gir hver eneste rett en unik tekstur, smak og aroma. Sjømagasinet benytter de enkleste råmaterialer som basis for et godt måltid, og Laupsa mener det er viktig å se kvaliteten på kortreist mat - restaurantene er blitt flinkere til å bruke de råvarene vi har rundt oss, og til å bearbeide dem. Kombinert med stadig mer reiseaktivitet og tiltagende bruk av sosiale medier blant kokker og matglade gjester, har dette ført til at ulike stiler og kulturer møtes på restaurantens tallerkener. Det er disse elementene som bidrar til eventyret, forklarer Laupsa.
 
Fokuserer på interiørdesign
Maten alene betyr ikke alt. For Sjømagasinet er det også viktig å fokusere på interiørdesign. Hvert område har sin egen karakter, skapt av materialer og fargesjatteringer. Linjene i taket, gulvet og veggene minner om havets bølger. Med beliggenheten ved fjorden og den rustikke sjøbunnen som utgangspunkt er alle rommene i restauranten dekorert med den moderne dispenserserien Tork Image Design. 
 
Sjomagasinet_article_c_300x300.jpg
- Image Design har et enkelt og moderne utseende, og passer i alle deler av restauranten, fra serveringsområdet til kjøkkenet og toalettrommene. Den bidrar til en gjennomført linje i interiøret, sier Laupsa.
 
- Vi synes interiøret skal vise at Sjømagasinet setter gjestene i sentrum. Hygiene og design må gå hånd i hånd. Når jeg holder matlagingskurs, er borddispensere også plassert på de ulike stasjonene. Tork Image Design passer særlig godt inn i miljøet her på Sjømagasinet, forklarer Laupsa.
 
Fakta om Sjømagasinet
- Åpnet i 2009
- Befinner seg på Tjuvholmen i Oslo
- Utsikt mot Astrup Fearnley-museet for samtidskunst
- Menyen består av lunsj, à la carte og faste menyer.
- Selger ferske produkter fra sjøen fra egne sjømatdisker
- Kurs- og konferanselokaler med tilstøtende kjøkken